La meva llista de blogs

dijous, 18 de novembre del 2010

2. ACTIVITAT ELS CINC SENTITS INDIVIDUAL

La visió
-       Amb 14 setmanes el fetus comença a desenvolupar els parpads
-       En el moment de naixement el bebè ès quasi cec i a distàncies de més de 20 centímetres veu borròs.
-       La fixació de la mirada comença al final del primer mes de naixement.
-       Als 12 mesos responen a diferències de color
-       Als 2 anys hi ha preferència pels colors clars i distingeix principalment el cercle, quadrat i triangle.
-       Als 3 anys coneix tres posicions: sobre, dins i sota
-       Als 4 anys distingeix les midesi nomena 2 o 3 colors.

Oïda
-       Es un dels sentits més desenvolupats en el fetus
-       En la primera setmana de gestació la seva oïda funciona perfectament (sent el bateig del cor de la seva mare)
-       A les 22 setmanes de gestació el fetus respon al so, al ritme i a la melodia.
-       Des del primer dia el bebè reacciona als sorrols


Olfacte i gust
-       El fetus abans de nèixer té la papil·les gustatives desenvolupades
-       En els primers dies de vida el nadó locatitza la font olfactiva de manera innata.
-       El nadò dòna respostes positives al sabor dolç i negatives al sabor salat, agre o amarg.
-       + de 3 anys classifica les olors agradables i desagradables.


Tacte
-       En les 22 setmanes de gestació la pell del fetus es sensible al tacte i es moura amb qualsevol moviment que realitzi l’abdòmen de la mare.
-       El tacte és treballa i és millora mitjançant exercicis amb els objectes que el nadò els posara a la boca, ja que portar-se els objectes a la boca és la principal font de plaer i aprenen a conèixer els objectes.



16 comentaris:

  1. HOLA MIHAELA!
    TROBO BE EL TEU TREBALL, EL QUE CREC QUE ELS PERIODES DEL FETUS NO S'HABIEN D'EXPLICAR.

    TAMBE PENSO QUE FALTA ALGUNA IMATGE, JA QUE DE VEGADES EN IMATGES ES VEUEN REFLECTIDES MIL PARAULES.

    EN CONCLUSIÓ A PARTIR DEL NEN JA NASCUT ESTÀ BEN EXPLICAT ENCARA QUE JO FICARIA MÉS IMATGES I POTSER TAMBÉ MÉS INFORMACIÓ.

    PROCURA RESPONDREM AVIAT QUE HO HEM DE PENJAR EL CAP DE SETMANA I ENS HEM D'ACLARAR TOTES, AVERE SI HO PENJEN ELS DEMÉS TAMBÉ

    ResponElimina
  2. Hola Mihaela, le imatges i l'explicació ho trobo bé, però l'explicació del nadò abans de néixer no calia.

    De l'escrit m'agrada també tal com ho has posat, així per punts, ja que expliques lo important, i deixes les idees clares, però pode hagués escrit alguna cosa més. Les imatges, la del tacte m'ha agradat, però també està molt bé apart de posar aquesta, fer-ho com la Bea i cada pas que ha anat explicant posar-ne algun altra (fallo que jo també he fet, perquè sol he posat una imatge).

    En conclusió, m'ha agradat fer cada sentit amb punts, per fer-ho més esquemàtic i deixar les idees clares, i les imatges en posaria algun altra però també m'han agradat.

    ResponElimina
  3. En cuanto a tus comentarios sobre los sentidos, creo que has escrito demasiada información sobre el feto y no tanta información a cerca del después del nacimiento ya que, por ejemplo, en el oído sólo has explicado el desarrollo del oído durante la gestación.
    Además, desde mi punto de vista, te has dejado información bastante más importante en cada uno de los sentidos.
    En cuanto a las fotos, la que más me ha gustado ha sido la del tacto porque es la que expresa mejor la explicación de este sentido.
    En definitiva, tendrías que haber utilizado algún que otro nexo en los textos en lugar de hacerlo por guiones y haber buscado alguna foto que resumira mejor lo que es cada sentido.

    ResponElimina
  4. entonces quedamos de poner la primera mia de los 5 sentidos eso si no? después como nos lo montamos?la foto del tacto tb las de las manos no?i las definiciones como lo hacemos ?

    ResponElimina
  5. A mi em sembla molt bé de les fotos posa la primera dels 5 sentits i la del tacte també de la Bea. Llavors de la vista em va agradar la de la Laura també. Que us sembla? i de l'oïda que us sembla la que vaig posar? o millor algun altra?
    En quan al tex que us sembla si o anem mirant i anem completant entre tots el que ens va faltant de posar?

    ResponElimina
  6. De la vista que us sembla així? (o trauríeu o afegiríeu alguna cosa):
    Reconec que pode es massa llarg, he agafat de totes.

    LA VISTA:
    L'ull del resen nascut és immadur, la mielinització del nervi òptic finalitza als sis mesos. Un recent nascut té un camp visual molt limitat, el qual és d'uns 20-25 cm. A partir d'aquesta distància, l'infant i veu borrós.
    La fixació de la mirada comença a finals del primer més i a finals del primer trimestre el nen es capaç de seguir amb seguretat un objecte en moviment dins del seu camp visual.
    A més, a partir del tercer mes ja distingeix objectes de diferents colors.
    A partir del quart i cinquè mes demostra preferència pes objectes de colors vius i brillants.
    A partir de l'any es capaç de distingir un objecte que l'interessa d'entre d'altres iguals per la diferència de color.
    Als dos anys distingeixen les formes fonamentals com la rodona, el quadrat i el triangle, i els colors, on tenen preferències de colors clars.
    I als 3 anys hi ha la distinció de formes fonamentals (copiar una rodona); la distinció de mides (gran, petit, nomenar un color) i coneix tres posicions (sobre, dins, sota).

    ResponElimina
  7. VALE HEM QUEDAT QUE POSEM AQUESTA DEFINICIÓ DE LA VISTA I EN EL PUNT ON FICA SEGUEIX AMB SEGURETAT UN OBJECTE E FICAT LA MEV AFOTO US SEMBLA BE?

    ResponElimina
  8. Al néixer l'oïda està completament desenvolupada, el nen resen nascut percebeix i reacciona efectivament a estímuls sonors.
    Entre el tercer i quart mes, quan sent un soroll, gira el cap en la direcció d'on provenia ( Comença la localització auditiva)
    Al cinqué mes pot distingir la veu dels familiars i progressivament distingira les persones per la veu.
    Entre el dos-tres anys el nen ja es capaç de reconéixer una cançó, el so d'alguns animals i fins i tot reproduir alguna melodía.
    I LA TEVA FOTO MONTSE
    US SEMBLA BE? O LA DE LA NURIA COM VULGUEU
    DIGEU ALGO

    ResponElimina
  9. OK PONEMOS AL FINAL DE LA DEFINICION DE LA VISTA O AL PRINCIPIO LA DE LA NURIA SI QUEREIS? I DE LA OIDA LA DE LA MONTSE OPK? LA DEFINICION LA VEIS BIEN?

    ResponElimina
  10. AVEREM QUE US SEMBLA
    El gust:

    Els receptors gustatius en un recent nascut estan molt repartits.
    El lactant reacciona a diversos sabors i els que aprecia amb major facilitat son el dolç y l'àcid.
    A més a més, les substàncies salades, amargues i àcides provoquen ganyotes, retiradas de llengua, etc mentres que les substàncies dolçes provoquen moviments de succió.
    A partir del tercer- quart mes, l'infant es capaç de ficar-se objectes a la boca desenvolupant, d'aquesta manera, la coordinació óculo-manual i treballant tres del cinc sentit: gust, vista y tacte.
    És molt important que dese molt petits tinguin contacte amb materiales diversos como poden ser la fusta, el metall, teles,... per conèixer les qualitats dels objectes mitjançant el gust y poder estimular aquest sentit.
    LA FOTO PONDRÍA LA DE NURIA

    ResponElimina
  11. És precisament el sentit del tacte el que té un màxim desenvolupament en el recent nascut.
    L’Infant necessita manipular, explorar lliurement els objectes, es per això que es important que li deixem ficar-se coses a la boca, ja que a partir d’aquí coneixerà l’entorn i sabrà distingir entre les qualitats agradables i desagradables (FOTO AMB ALGO A LA BOCA)LA DE LA LAURA M'AGARADA
    la sensibilitat tàctil està particularment en el palmell de les mans i peus i en la cara, però fins als vuit o deu mesos l'exerceixen amb la boca. (FOTO)LA MEVA SI US SEMBLA BE COM VAM DIR
    El resen nascut és més sensible al fred que al calor.La reacció davant les pesigolles apareix cap als nou mesos,i encara no te el reflexe de rascat,fins als divuit mesos no es capaç de rascarse amb els dits quan li pica alguna part del cos.
    La sensibilitat al dolor també està desenvolupada en el resen nascut, encara que fins als dos anys no es capaç de localitzar el punt de on li prové el dolor.

    ResponElimina
  12. A mi em sembla be lo de les fotos i el sentit del tacte que ha escrit la Bea i el de l'oïda que ha escrit la Laura. Ara mirare les definicions que falten.

    ResponElimina
  13. ES LA DEFINICIO QUE TU HAS FET QUE EM SEMBLA MOLT BE,PERO AVERE QUE ET SEMBLA LA SITUACIO DE LES FOTOS
    AL PRINCIPI FICARIA LA TEVA FOTO
    Els receptors gustatius en un recent nascut estan molt repartits.
    El lactant reacciona a diversos sabors i els que aprecia amb major facilitat son el dolç y l'àcid.
    A més a més, les substàncies salades, amargues i àcides provoquen ganyotes, retiradas de llengua, etc mentres que les substàncies dolçes provoquen moviments de succió.(FOTO DE LA LAURA)
    A partir del tercer- quart mes, l'infant es capaç de ficar-se objectes a la boca desenvolupant, d'aquesta manera, la coordinació óculo-manual i treballant tres del cinc sentit: gust, vista y tacte.(LA MEVA)
    És molt important que dese molt petits tinguin contacte amb materiales diversos como poden ser la fusta, el metall, teles,... per conèixer les qualitats dels objectes mitjançant el gust y poder estimular aquest sentit.
    LA FOTO PONDRÍA LA DE LA NURIA (LA NURIA)

    ResponElimina
  14. La definició de l'olfacte, avere que us sembla,

    L'OLFACTE

    El sentit de l'olfacte en el recent nascut és el menys desenvolupat, aquest està poc estudiat evolutivament degut a la difícil apreciació.
    Aquest sentit és fonamental per l'alimentació, la supervivència, el desenvolupament intel·lectual i emocional del nen.
    El nado aprèn a reconèixer l'olor de la seva mare.
    A més, localitza la font olfactiva de manera innata durant els primers dies de vida. Reacciona amb canvis de respiració, moviments motors, etc. a olors desagradables o olors intenses.

    ResponElimina
  15. PUEDES VER COMO A KEDAO LO K EMOS XDECIDIDO EN MI BLOG QUE LO HE COLGAO
    DE MOMENTO MM PARTECE QUE NO HAY QUE TOCAR NADA AVER QUE DIUEN

    ResponElimina
  16. Hola Michaela!

    M'han agradat força les explicacions encara que he trobat que son una mica esquematiques.
    Per una part potser haguessa explicat una mica mes aqui pero per alhora de estudiar ens aniras molt be!!ja que esta molt esquematitzat.
    Les fotos son realment tendres, m'han agradat molt.

    Et felicito Michaela!

    ResponElimina