La meva llista de blogs

dimecres, 13 d’abril del 2011

10. ACTIVITAT PER FER A LA NENA

Nom activitat: Les fruites
Objectius:
-       Coneixer nous fruits des que pot dir la mare i la nena desconeix.
-       Recordar les fruites que la nena coneix.
-       Diferenciar els fruits d’altres coses, com per exemple de les verdures, dolços...
Continguts:
-       Nous fruits
-       Les fruites
Material:
Cap
Desenvolupament de l’activitat:
La mare i la nena es sentaran i juntes jugaran a un joc, on la mare dira el nom d’una fruita i la nena també haura de dir el nom d’alguna fruita. Cal dir que cadascú haura de dir el nom d’alguna fruita i que les fruites no es poden repetir.
Edat:
 Dos anys i mig
Espai:
A casa o qualsevol lloc
Indicadors:
ITEMS
MALAMENT
REGULAR
MOLT BÉ
Diferencia les fruites dels altres aliments




Mostra interés per les fruites que desconeix




Es capaç de recordar el nom de les fruites que coneix.





JUSTIFICACIÓ DEL PERQUE PENSO QUE ÉS ADEQUADA L’ACTIVITAT PROPOSADA:
Penso que aquesta activitat es adequada, ja que es una activitat realitzada en un àmbit més familiar i un espai que la nena coneix, cosa que li dòna més confiança alhora de realitzar-la.
Però també la considero important perquè segons la part teorica la memória d’un infant a partir de 24 mesos passa de ser mitg a ser totalment conscient, per això poden recordar moltes paraules i ja compten amb un vocabulari extens. També cal destacar que comencen a recordar frases que escolten dir a les altres persones i les utilitza per tratar de comunicar-se. I el que penso que es més important es que saben recordar históries i saben con es desenvolupen aquestes.
En conclusió i després d’haver recercat informació sobre la memória dels infants considero aquesta activitat es la més adequada, ja que la nena ja es capaç de recordar coses i d’expressar-se correctament alhora de dir les coses.

2 comentaris:

  1. holaa !!

    mira jo penso que la aquesta activitat no es de memòria sinó de tenir coneixements la nena ha de saber les fruites no les pot dir així com aixi, si abans hi a agut un aprenentatge amb la mare , es a dir que ho aiguin estat parlant doncs perfecte, i llavors es com si poses en practica el que a apres anteriorment.
    ( però l'activitat l'hora de fer sola ja que la mare de la nena no te gaire de temps).

    RESPECTE EL TEU COMENTARI :

    es veritat que es coneguda si, però es tracta de que l'activitat sigui Utiel per a que la nena pugui estimular la memòria tampoc cal que l'activitat sigui molt elaborada ja que estem parlant d'una nena de 2 anys i mig.

    ResponElimina
  2. Hola Mihaela!!!

    A mi m'assembla que es una activitat senzilla i entenedora que la nena, crec ho podrà fer sense dificultat.

    ResponElimina